Bedste bagestål - 7 bagestål til ovn og grill

Lav de sprødeste pizzaer og lækreste bagværk med et bagestål - som kan bruges i en almindelig ovn eller grill.

Surdejs- og pizzatrenden har tændt for en mad-interesse rundt omkring i de danske hjem. Er du allerede hoppet ombord på rejsen, eller er du helt ny indenfor hæve- og bagetider? Med et bagestål i køkkenskuffen kan du give bagværket de bedste forudsætninger i dejens udviklingsproces.

Pizzafredag Bagestål

Få en sprød bund og en luftig krumme på din pizza med Pizzafredag Bagestålet. Produceret i kulstofstål med silkeblød pudset overflade, leder det varmen markant bedre end en traditionel pizzasten.

Fås i to størrelser, medfølger en guide til brug og vedligeholdelse. Bestil nu og få fri fragt til pakkeshop over 599 DKK og hurtig levering til hele landet.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Dorre Bage-/pizzastål

Dorre bagestål

Med Dorre’s bagestål kan du nu bage de bedste pizzaer, som du kender dem fra Italien. Det funktionelle bagestål måler 35,5 x 35,5 x 0,6 cm og er fremstillet af kulstofstål, der er både holdbart og tåler høj varme.

Med bagestålet bliver det nemt og enkelt for dig at opnå en sprød og velsmagende pizza, hver gang du bager. Kulstofstålet holder godt på varmen, så din pizza får den perfekte skorpe. Derudover giver bagestålet din ovn næsten samme effekt som en ægte stenovn, hvilket resulterer i en lækker, sprød bund på din pizza.

Men Dorre’s bagestål er ikke kun godt til pizzaer, du kan også bruge det til at bage boller og andet brød. Du vil opleve, at det får en lækker krumme og en sprød skorpe, ligesom du kun får i de bedste bagerier.

Vask bagestålet op i hånden for at opretholde dets kvalitet og holdbarhed. Med Dorre’s bagestål får du en effektiv og funktionel løsning, der giver dig mulighed for at bage pizza, boller og brød til perfektion.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Gastro de luxe bagestål

GASTRO DE LUXE BAGESTÅL

Servér de sprødeste pizzaer og luftigste brød med Gastro de Luxe’s bagestål med pizzaplade. Hemmeligheden bag den perfekte pizza er bagestålet, der holder på varmen og giver dig samme effekt som en stenovn.

Stålet er op til 18 gange mere effektivt end en almindelig bagesten og er fremstillet ved at være bejdset, laserskåret, sandblæst og derefter “bagt” i en højtemperaturovn ved 430°C i fire timer. Denne behandling fjerner alle urenheder på overfladen, så du får et rent og klart bagestål.

Med pizzapladen, der følger med bagestålet, bliver det nemt og enkelt at håndtere dit bagværk ind og ud af ovnen. Vask både stål og plade i hånden for at opretholde kvaliteten.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Bagestålet (bagestålet.dk)

Bagestål fra bagestålet.dk

Udråbt til at være det bedste bagestål, der findes. Det her er en bestseller, der er gået verden rundt, hvor du får dansk kvalitet, der er lavet af det bedste svenske højkonduktivt stål.

Det her bagestål kan holde i mange, mange år, og så er det desuden velegnet til at bruge på ens grill.

Der er flere størrelser af dette bagestål at vælge mellem, så du får det helt rette, der egner sig til brug indenfor og udenfor.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Diablo Gastro bagestål

Diablo bagestål

Dette multifunktionelle bagestål er ikke begrænset til at lave pizzaer og simpelt bagværk med, da man kan udforske mange bagemuligheder med det, når man laver mad.

Diablo Gastro bagestålet kan således benyttes på grillen, som stegepande, i (pizza)ovnen eller endda over bål – smagen bliver lige fantastisk hver gang.

Bagestålet kan også bruges indenfor, hvor det med sin størrelse passer velegnet ind i en almindelig ovn i køkkenet.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Diablo Family bagestål

Diablo bagestål

Dette bagestål er meget husvenligt, da det er markant lettere i vægten og således er kortere tid om at varme op.

Derfor er dette bagestål perfekt for den familie eller andre, som der gerne vil have deres bagværk og pizzaer serveret lidt hurtigere, men hvor det ikke kommer til at påvirke kvaliteten negativt.

Din pizza og resten af det bagværk, du vælger at lave på dette bagestål, vil både få det rette udseende, den gode smag og ”løfte” sig.

Efter gentagende brug i træk skal bagestålet have tilføjet mere varme i en pauseperiode, men så er det også parat til at levere pizzaer og andet spændende mad fra sig.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

HOLM bagestål

Bagestål fra Holm

Når først dette bagestål er varmet op og klar til brug, så er det imponerende, hvor stor en forskel for smagen, det bidrager til at lave mad med.

Her behøver du bestemt heller ikke holde dig til at lave pizzaer eller velkendt bagværk på, for der er også muligt for at stege for eksempel bøffer eller grøntsager på dette bagestål.

Ved brug af dette bagestål vil du opleve en forsegling af overfladen af kødet og grøntsagerne, der virkelig er med til at bidrage til den gode smag.

Og pizzaerne kommer til at være i en smagsliga for sig.

Prissammenligning

Priserne opdateres løbende

Bag brød med ære (og et bagestål)

Et bagestål er tungt, og pladen er lavet af stål. Det har som udgangspunkt en tykkelse på 6 mm, samt vejer det over 6 kg. Bagestålspladen skal placeres på en rist i ovnen eller din grill. Der er forskellige fordele ved at anskaffe sig et bagestål. Hos os giver vi en god og nem introduktion til produktet. Hvis du ikke er udstyret med et bagestål på nuværende tidspunkt, så bør du kigge efter et startsæt. Et startsæt vil typisk indeholde: 

– Bagestål
– Kombispade
– Dejskærer

En dejskærer kan benyttes, når bagværket skal deles i de korrekte portioner, så det kan være på bagestålets overflade. For eksempel kan du bruge dejskæren til at skære boller ud, samt transportere dem fra bord til kombispade. 

Dernæst er kombispaden essentiel, da den trygt sørger for, at du kan skubbe bagværket ind på bagestålet. En væsentlig bemærkning er, at du med fordel kan anskaffe dig to kombispader, så du har mulighed for at klargøre næste sæt bagværk inden, at du skal have forrige runde ud af ovnen.

Hvilke fordele oplever du ved at anvende et bagestål?

Der findes et væld af fordele ved et bagestål, når du skal i mål med dit surdejsbrød. Fælles for forskellige bagestål er, at den sørger for den helt rigtige varmegennemstrømning fra bund til top. De mest fremtrædende fordele er:

• Kan holde i mange år
• Holder på varmen længe • Findes i forskellige former
• Leder varmen bedre rundt
• Bagetiden reduceres ved anvendelse af et bagestål
• Får et bedre brød med sprød skorpe og luftig krumme
• Nem at vedligeholde, hvis de første omgange praktiseres korrekt
• Giver lavere energiforbrug end bagning med almindelige bradepander
• Optager varmen 18 gange bedre end bradepander, ovnsten og pizzasten
• Sikrer at varmen forbliver inde i ovnen – også selvom ovndøren åbnes kort

Hvis du ofte svinger dejskraberen i dine margretheskåle, stiller bagværk til autolyse eller fodrer din surdej på ugentlig basis, så er der ingen tvivl om, at dit bagværk fortjener et bagestål. En anden ting er, at når du bager brød og boller, så kan det godt være en langsommelig proces, hvor tålmodigheden i forvejen skal være i top. Med et bagestål kan du få det resultat, som du fortjener efter den hårde indsats.

Hvis du anskaffer en firkantet form, vil du kunne bage mange andre ting end pizza. Et rundt bagestål inviterer mest af alt til en klassisk pizza, men det kan også anvendes til at bage runde ciabatta- eller surdejsbrød. Vær opmærksom på at det firkantede bagestål fylder mere i ovnen.

Første gang bagestålet skal i ovnen

Når du tager bagestålet i brug for første gang, så er det væsentligste, at du forholder dig til brugsanvisningen, som medfølger fra producenten. Der kan være forskellige opskrifter på, hvordan du bør sparke bagestålseventyret i gang. Udforsk vores 3 trin for at blive klogere:

Trin 1 Nogen mener, at du sagtens første gang kan give stålet en omgang med sæbe (dog uden sulfo), samt varmt vand (uden det står i blød). Lad det tørre helt inden, at du skal anvende det i ovnen. Andre anbefaler, at du går direkte til oliebehandlingen af overfladen.

Trin 2 Når du har rengjort bagestålet for første gang inden brug, så bør du give stålet et tyndt lag raffineret solsikkeolie. Bemærk, at andre olier vil skabe mere røg i køkkenet, hvilket kan give en ubehagelig oplevelse. Du fordeler olien med hånden på overfladen. Derefter aftørres bagestålet med en fnugfri klud. Jo mere omhyggelig du er med at smøre olien ind i overfladen, desto bedre resultat har du i vente for dit bagværk.

Trin 3 Afslutningsvis skal du have varmet pladen godt op. Det er første gang, at pladen skal en tur i ovnen, og derfor skal der noget tid til før, at det bliver gennemvarmt. Som udgangspunkt skal stålet bages op i en forvarmet ovn på 225 graders varmluft i en times tid.

Ovenstående proces bør praktiseres hver gang indtil, at stålet får sin karakteristiske mørke farve. Det gør nemlig, at den opbygger den rette rust- og smudsbeskyttelse. Det kan tage cirka op til 4 gange før, at overfladen opbygger den rette struktur. Du kan med fordel lufte ud i køkkenet, når du bager med et bagestål, hvor der er foretaget oliebehandling. Det kan forårsage mindre røgudvikling.

Vedligeholdelse af bagestålet

Vedligeholdelsesprocessen er vigtig, da det bidrager til, at dit bagestål ikke bliver en bakteriebombe fyldt med gamle madrester. Og hvis du ofte oplever, at bagestålet er beskidt, eller at mange madrester brænder sig fast? Så kan en oprevet klud være nok til at fjerne det værste.

Hvis bagestålet indeholder genstridige plamager, så kan du skrabe det af med en hård stålbørste eller ståluldssvamp, ligesom ovnens pyrolysefunktion kan igangsættes, når den er placeret i ovnen. Dog vil du herefter skulle give den en opfølgende oliebehandling. Altid er det vigtigt at konferere med bagestålets producent før, at du igangsætter rengøringsprocesser, der ikke står i anvisningen.

Når du har været igennem de første 3-4 oliebehandlinger, og den ene side har fået det ønskede udtryk, så kan du med fordel praktisere det samme med den anden side. De giver et identisk bageresultat.

Uanset hvor mange gange du har anvendt bagestålet, så bør du give det oliebehandling 1-2 gange årligt. Det gør, at du hele tiden giver stålet den fugt, som det skal bruge for at kunne optage varme bedre. Husk at benytte ovenstående proces, hvis du vil bibeholde den stærke bageevne i mange år frem.

Opbevaring af bagestål

Opbevaringen af bagestålet har betydning for, hvorvidt stålet bliver ramt af rust. Det har en indflydelse på funktionsevnen i årene frem. Du vil få størst succes med at opbevare bagestålet et lunt og tørt sted. Køkkenskabe kan ofte blive kolde, hvorfor du bør være opmærksom på, at bagestålet ikke får for meget kulde.

Hvad skal jeg vide, når jeg anskaffer et bagestål?

Ulempen ved et bagestål kan være, at du skal opvarme pladen inden bagværket skal i ovnen. Det skal du før, at du oplever den fulde effekt. Det kan udskyde morgenmaden, men det positive er, at du skærer en stor del af bagetiden på den anden side. Du kan nøjes med at varme det op i 30 minutter.

Og hvad gør du, når bagværket er ude af ovnen? Du kan få stor gavn af at udnytte den varme, som bagestålet holder på efter bagningen. Det er ikke til at flytte rundt på bagestålet, når det er varmt. Derfor er det en god ide at tænke alternativt, så varmen og energiforbruget ikke går til spilde. Det er normalt, at bagestålet er brændende varmt over en længere periode. Du kan blandt andet anvende bagestålet til at tilberede andre ting, mens det køler af:

• Müsli: Grovvalsede havregryn kan ristes på den varme overflade
• Brødcroutoner: Har du brødrester i køkkenet? Så rist dem sprøde, eller lav det til rasp

Hvilket bagværk egner sig godt til bagestål?

Du kan bage meget mere bagværk på et bagestål, end du måske er klar over. De klassiske bagværkstyper er surdejsbrød, pizzadeje, sandwichbrød, pitabrød og boller. En koldhævet dej er også oplagt til et bagestål.

Du bør være opmærksom på, at bagetiden ikke er den samme, som når du anvender en traditionel bradepande. Ligeledes bør du fokusere på, hvorvidt bagværket må komme i direkte kontakt med stålets overflade. Der kan også være behov for at anvende en aluminiumsplade eller bagepapir for at adskille dej og stål.

En tærte kan være smart at tilberede i en form placeret ovenpå stålet, da det vil give en sprødere bund og kant. Hvis du derimod skal bage wienerbrød eller bløddej, så skal du vælge en traditionel bageplade eller rist til formålet.

Hos Bedste-pizzaovn.dk ELSKER vi pizza! Derfor er denne side dedikeret til, at hjælpe dig med, at skaffe den bedste pris på den bedste pizzaovn 🍕 Vi har samtidig også et ønske om, at kunne inspirerer og komme med tips og tricks til alt omkring den skønne pizzaverden. 

Har du nogle spørgsmål, ønsker eller andet er du velkommen på: Info@bedste-pizzaovn.dk

Copyright © 2022 | All Right Reserved